LEGEND. dodas uz starptautisko konkursu International Property Awards Dubaijā

Latvijas projekts – dzīvojamais kvartāls LEGEND. dodas uz starptautisko konkursu International Property Awards Dubaijā, kur pārstāvēs Eiropu un cīnīsies par titulu „Pasaulē labākā dzīvojamā kompleksa arhitektūra”.

Vairāk nekā 300 vadošie Eiropas valstu un Krievijas eksperti nekustamā īpašuma, arhitektūras un interjera dizaina jomā pulcējās visprestižākā starptautiskā konkursa European Property Awards 2014 rezultātu apkopošanas ceremonijā. Svinīgais pasākums norisinājās otrdien, 14. oktobrī, viesnīcā Marriott Hotel, kas atrodas Grosvenor Square, Londonā. Šogad kopā ar International Property Awards prezidentu Sjuartu Šīldu balvas uzvarētājiem pasniedza lords Ričards Bests.

Konkursā piedalījās Latvijas nekustamā īpašuma attīstības kompānija R.Evolution City, prezentējot savus Jūrmalas projektus: LEGEND. un The Home. „Mums dalība šādā konkursā - tā ir iespēja pastāstīt pasaulei par to, ka Latvijā ir uzmanības vērti projekti, ko izstrādājuši arhitekti, kuru vārds ir labi zināms pasaulē. Piemēram, Uģis Zābers – abu konkursam iesniegto projektu autors. Un vēl mēs vēlamies dalīties ar savu viedokli par nekustamā īpašuma attīstību. "Mēs ikvienu mūsu māju uzskatām par dzīvu būtni, kuru radījusi pasūtītāja ideja, ģēnijs arhitekts, prasmīgas un gudras celtnieka rokas un kuras dzīves ilgums ļauj pārvietot laikā cilvēku, kas to radījuši, domāšanas veidu, dvēseli un enerģiju” – stāsta „R.Evolution City” valdes loceklis Aleksejs Zagrebeļnijs.

Projekts The Home tika pieteikts nominācijā Architecture Multiple Residence un ieguva tajā žūrijas īpašo balvu „Highly Commended”.

Dzīvojamais kvartāls LEGEND. ieguva balvas uzreiz trīs nominācijās:  Architecture Multiple Residence – „5 Stars”, Residential Development – Highly Commended, Leisure Development – Highly Commended. Kļuvis par labāko projektu Eiropā, LEGEND. tika pagodināts pārstāvēt Eiropu starptautiskā līmenī un kopā ar projektiem no Āzijas – Klusā okeāna reģiona, Āfrikas, Kanādas, ASV, Centrālās un Dienvidamerikas, Karību jūras reģiona, Arābijas un Lielbritānijas cīnīties par titulu „Labākais pasaulē”.